Exposities

Villa Rams Woerthe 5 jaar open als Museumhuis

Op 2 december 2017 opende de Villa als eerste Museumhuis van Hendrick de Keyser Monumenten. Met een uniek concept waarin je er alles kunt aanraken, en het huis kunt beleven zoals de bewoners. Sinds de opening brachten al 30.000 mensen een bezoek wat ook wel het ‘Downton Abbey van Overijssel’ wordt genoemd. De hele maand december wordt het lustrum gevierd met extra activiteiten, en is het huis versierd in kerstsfeer.

Uniek is dat je er alles mag aanraken, het meubilair mag gebruiken, de boeken ter hand mag nemen, en kasten en laden openen. Je kunt het huis kunt beleven zoals de bewoners. Je kunt je echt vereenzelvigen met de familie Tromp Meesters.

In de voormalige slaapkamer van de villa is de prachtige expositie ‘Ode aan Water’ te bewonderen. “Nationaal Park Weerribben-Wieden”, waar vroeger turf werd gestoken is nu een natuurgebied met een grote diversiteit aan flora en fauna ontstaan. Deze natuur is vastgelegd in 40 bijzondere foto’s van lokale fotografen en kunstenaars.

Zaterdag 10 december is Villa Rams Woerthe actief betrokken bij de Kerst Special Steenwijk en is er live kerstmuziek in het huis. ’s Middags treedt van 12-14 uur het ‘Koor Van De Hoeve’ op, en vanaf 18.30 uur zingt het dameskoor ‘Aviva’ kerstliederen. Het prachtige in kerstsfeer versierde en verlichte huis maakt het interieur tot een bijzondere belevenis. Tickets voor deze extra avondopenstelling zijn verkrijgbaar aan de kassa van het huis.

Villa Rams Woerthe is geopend op dinsdag, woensdag, donderdag, zaterdag en zondag van 11-16 uur. Een bezoek aan de expositie ‘Ode aan Water’ is inbegrepen. Voor het reserveren van tickets zie www.hendrickdekeyser.nl/museumbezoek/villa-rams-woerthe-Steenwijk

RTV Meppel/ foto Arjan Bronkhorst