Nieuws

Verkeersboetes in 2024 aanzienlijk duurder

De boetebedragen voor 2024 zijn bekend. Aan de hand van een beslisnota van het Ministerie van Justitie en Veiligheid heeft TopGear Nederland een overzicht gemaakt van de belangrijkste verkeersboetes van volgend jaar – én alle snelheidsboetes. Hoewel er veel protest was vanuit verschillende hoeken, zijn de geplande verhogingen doorgevoerd, met forse bedragen als gevolg. Zo kost een telefoon vasthouden tijdens het rijden straks 420 euro en rechts inhalen 300 euro.

De verkeersboetes van 2024 zijn 10 procent hoger dan die van dit jaar, maar dan ook nog eens royaal afgerond naar boven. Een boete van 240 euro wordt dus geen 264 euro, maar 270 euro. Alleen boetes die voorheen 110 euro waren, zijn wel naar beneden afgerond – van 121 euro naar 120 euro. Dus een mooi jaar om de Euroknallers terug te brengen, wat ons betreft.

Zoals in voorgaande jaren gelden de snelheidsboetes van 2024 bij overschrijdingen tot maximaal 30 km/u. Word je gepakt met een hogere snelheid, dan buigt de officier van justitie zich over je zaak. De duurste fanmail uit Leeuwarden die je in 2024 voor snelheid kunt ontvangen, bedraagt 495 euro. Zoals altijd zijn er twee soorten boetes: eentje voor te hard rijden onder normale omstandigheden en eentje voor bij wegwerkzaamheden.

Totaal overzicht op
https://topgear.nl/autonieuws/verkeersboetes-2024-overzicht-snelheidsboetes/

Tekst Top Gear/ foto shutterstock (ter illustratie)