Sport

Veerkrachtig DOS’46 strijdend ten onder tegen Fortuna

Het duel golfde vanaf minuut één op en neer, maar bij het laatste fluitsignaal moest DOS’46 uit Nijeveen toch zijn meerdere erkennen in koploper Fortuna Delft. Het verloor in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen, met opgeheven hoofd, van de titelkandidaat: 23-26.

Fortuna begon als torenhoge favoriet aan het duel. De gedeelde koploper in de Korfbal League verloor tot nu toe slechts één duel. Twee weken geleden won de ploeg uit Delft nog ruim van DOS’46 met 26-15. DOS kwam toen een helft goed mee, maar zag het kwaliteitsverschil pijnlijk naar voren komen in de tweede helft.

Ondanks de underdogpositie begon DOS, net zoals afgelopen dinsdag tegen LDODK, flitsend aan het duel. Halverwege de eerste helft stond het op een 7-3 voorsprong. Toch wist Fortuna terug te komen tot een 7-9 voorsprong, maar toen nam DOS de touwtjes weer stevig in handen. Onder leiding van Christian Dekkers werd de ene na de andere prachtige treffer gescoord, waardoor de ploeg ging rusten met een 13-11 voorsprong.
Zichtbaar kwaliteitsverschil

Na rust zagen we hetzelfde spelbeeld als twee weken geleden. Fortuna deed een tandje erbij en nam na rust een ruime voorsprong via Mick Snel en Nick van der Steen: 14-17. Toch toonde DOS meer veerkracht dan twee weken geleden en leverde het tot het laatste fluitsignaal strijd. Toch was het niet genoeg voor de overwinning. Het gat met Fortuna was te groot dat met een 23-26 overwinning van het veld stapte.

Vertrek Frieswijk
Ondanks de nederlaag kijkt Pascal Frieswijk terug op een goede wedstrijd: “We kunnen trots op onszelf zijn. We hebben goed stand gehouden. Het geeft genoeg vertrouwen voor het slot van het seizoen”, aldus Frieswijk, die na dit seizoen vertrekt bij de ploeg uit Nijeveen. Hij keert samen met Melvin Frieswijk en Kim van Dalen terug bij zijn jeugdclub SCO. Frieswijk: “Ik heb hier prachtige jaren gekend en vertrek met opgeheven hoofd. Ik heb m’n naam hier gevestigd en daar ben ik erg trots op.”

Play-offs nog altijd in zicht
Ondanks de nederlaag heeft de ploeg nog een kans om de play-offs van de Korfbal League te halen. Dan moet het aanstaande dinsdag en volgende week zaterdag de uitwedstrijden zien te winnen van KZ ThermoU en LDODK.