Nieuws

Van Dijk IJzerhandel versterkt positie met overname door Van Buuren Groep

Van Dijk IJzerhandel is verheugd aan te kondigen dat het bedrijf is overgenomen door de Van Buuren Groep uit Rijssen. Deze acquisitie versterkt de positie in de bouw-, industrie en installatiesector voor beide partijen en opent nieuwe mogelijkheden voor groei en serviceverbetering. “De overname door de Van Buuren Groep markeert een nieuw hoofdstuk voor Van Dijk IJzerhandel en haar gewaardeerde klanten,” zegt Marc Lakke, Algemeen Directeur bij Van Dijk IJzerhandel. “Met de overname kunnen we onze klanten een nog breder assortiment en een versterkte regionale aanwezigheid bieden.”

Van Dijk IJzerhandel is gestart in 1839 in Meppel als blik- en koperslagerij. In de jaren daarna is Van Dijk zich steeds meer gaan richten op de bouw. Vandaag de dag is Van Dijk een groothandel voor de bouw en industrie, voor hang- en sluitwerk, gereedschappen en bevestigingsmiddelen met vestigingen in Meppel, Hoogeveen en Emmen. Van Dijk is ook online actief via de eigen webshop, Schroef.nl en Deurklink.shop.

De Van Buuren Groep, een vooraanstaande speler in Nederland op het gebied van toelevering in de bouw, staat bekend om haar uitgebreide assortiment en hoogwaardige producten. Met 185 medewerkers en vestigingen in Rijssen, Almelo, Apeldoorn, Barneveld, Doetinchem, Hardenberg, Hengelo, Soesterberg, Wierden en Zwolle, brengt de Van Buuren Groep een schat aan ervaring en expertise met zich mee.

De overname heeft geen directe invloed op de dagelijkse gang van zaken voor klanten. Het team van Van Dijk IJzerhandel blijft operationeel vanuit de vestigingen in Meppel, Hoogeveen, Emmen en online via vandijk.com.

Tekst/foto Lisa Lakke