Exposities

Vaderdagboeket voor Zhongnai

Het was een bijzonder weerzien van hedendaagse Meppeler schilders tijdens de opening van de expositie Zhongnai aan het werk. Door de onzekerheid van de langdurige corona-lockdowns was het moeilijk nieuwe kunstprojecten op te zetten. Zhongnai heeft het eerste deel van de wereldwijde lockdowns zelfs in China door moeten brengen. Teruggeworpen op zichzelf ontstond het creatieve proces dat hij in zijn studio en in Stedelijk Museum Meppel voortzet. Bezoekers zien Zhongnai letterlijk aan het werk tijdens de openingstijden van het museum en op donderdagmiddag in zijn studio in Meppel.

De kunstwerken die nu te zien zijn in het museum kunnen in de komende periode vervangen worden als dit relevant is voor de ontwikkeling van de creatieve zoektocht. Voor bezoekers is er allerhande informatie beschikbaar om zich proberen in te leven in de denk- en werkwijze van de kunstenaar. Vragen aan de kunstenaar zelf mag natuurlijk ook. Collega’s en zijn gezin zijn blij dat Zhongnai weer in Meppel is. Omdat de opening van zijn solo-expositie samenviel met Vaderdag, kreeg hij van zijn zoon een feestelijk boeket overhandigd.

Zhongnai aan het werk 17 juni-25 september. Donderdag 14:00-17:00: Zhongnai Studio, Industrieweg 5 Meppel. Vr. Za. Zo. 13:00-17:00u: Stedelijk Museum Meppel, Hoofdstraat 22 Meppel