Sport

Ukkies van MSC weer de wei in

Voor de Ukkies van MSC zit de zomervakantie er op. Vanmiddag hebben de jongens en meisjes weer de eerste voetbaltraining afgewerkt. Onder leiding van voetbalmeester Marius van Dijk en zijn assistent Alko trainden 18 jongens en meisjes op het zonovergoten veld van honkbalvereniging Blue Devils. Vele ouders en opa’s en oma’s bekeken de verrichtingen van de kinderen vanaf de zijlijn. Het Ukkievoetbal van MSC bestaat dit seizoen 25 jaar.

Dat betekent dat MSC al een kwart eeuw jongens en meisjes van 4, 5 en 6 jaar op een speelse manier laten kennismaken met voetbal. Of zoals voetbalmeester Marius van Dijk het zegt: de baas leren worden over de bal. Kinderen die aan de Ukkietrainingen hebben deelgenomen en voetballen uiteindelijk echt leuk vinden stromen door naar de Meppeler MiniDivisie

Voetballen in deze competitie maakt de overgang naar het ‘echte’ voetballen zo klein mogelijk. De jongens en meisjes die doorstromen naar de Minidivisie spelen in MSC-tenue op kleine veldjes 4 tegen 4 wedstrijden met en tegen leeftijdsgenoten. Groot voordeel hiervan is dat de kinderen veel vaker in balcontact komen en zich zo verder ontwikkelen. Ander voordeel is dat er altijd ‘thuis’ gespeeld wordt en dat er op zaterdagmorgen niet buiten Meppel gereisd hoeft te worden.

Het Ukkievoetbal is een gratis activiteit van de voetbalvereniging MSC voor 4, 5 en 6-jarige jongens en meisjes. Wekelijks wordt er getraind woensdag van 15.00 tot 16.00 uur. In het najaar trainen de Ukkies op het veld van honkbalvereniging Blue Devils. In de wintermaanden wordt er getraind in de sporthal op sportpark Ezinge.

Foto Leo de Harder