Sport

TTV Deto organiseert kennismakingstoernooi

TTV Deto en Meppel Actief organiseren op maandagavond 7 november een kennismakingstoernooi van 19:00 – 22:00 uur in Sporthal de Eendracht (Nieuweweg 5 te Nijeveen) voor dames en heren 30+. Door dit initiatief maakt men op een laagdrempelige manier kennis met de tafeltennis sport.

Het toernooi moet een begin zijn om de doelgroep in beweging te laten komen. Uit verschillende studies is gebleken dat bewegen cruciaal is voor de gezondheid van het menselijk lichaam. Bewegen kan voor de doelgroep van een nog groter belang zijn, bewegen kan deels preventief werken tegen dementie.

Tafeltennis zou volgens verschillende studies de beste preventie zijn tegen dementie. Dat komt omdat je tijdens het tafeltennissen verschillende delen van de hersenen gelijktijdig gebruikt.

Vervolg van het kennismakingstoernooi is dat er wekelijks op maandagavond getraind wordt tussen 18:30 en 23:00 uur met een vrije in- en uitloop.

Wilt u deelnemen aan het kennismakingstoernooi? Het toernooi is geheel gratis en aanmelden kan door te bellen naar 06-13702656 of een mail te sturen met uw naam, 06 nummer naar liane.meppel@sportdrenthe.nl

Tekst/foto Meppel Actief