Cultuur

Toren speelt mee in festival Mariakerkmeppelspeelt

In het festival Mariakerk Meppel speelt (5-9 oktober) is uiteraard een grote plaats ingeruimd voor de naamdrager van de kerk: Maria. Bij de programmering is daarmee rekening gehouden. Het koor van Ceciel van der Zee, Viva la Musica, zal bij de opening van het festival op woensdag ondermeer het Maria mater gratiae van Fauré uitvoeren. Hoogtepunt van het festival is op zaterdagavond de uitvoering van de Mariavespers van Monteverdi met medewerking van Musica Vocalis uit Zwolle.

Sinds enkele dagen heeft de Meppeler Toren zich daarbij gevoegd. Wie goed luistert hoort op het carillon vier nieuwe melodieën. Twee daarvan zijn uit de opening van de Mariavespers. De andere twee zijn uit delen van de Bachcantate Lobe den Herren. Deze cantate zal worden uitgevoerd tijdens de afsluitende oecumenische cantatedienst van het festival op zondagmiddag om 15 uur.

Nadat 600 jaar zondag aan zondag vieringen hebben plaatsgevonden in de Grote Kerk zal dit, in ieder geval voorlopig, de laatste dienst zijn in de Grote of Mariakerk: een afsluiting dus met een emotionele lading. Voor meer informatie zie www.mariakerkmeppelspeelt.nl

Foto Martien Hovestad