Sport

The Black Panthers wint laatste wedstrijd

Rugbyclub The Black Panthers won zondag de laatste wedstrijd van het seizoen. Samen met de dames van Rugbyclub Sneek, The Sneeks, won het team met de bijnaam The Black Sneeks van de Rugbyende Utrechts Studenten: 41-27.

RUS was met slechts 13 dames afgereisd naar Sneek, het team uit Meppel en Sneek had maar liefst 20 spelers. De wedstrijd begon daarom met 14 tegen 13. Toch liet RUS zich daardoor niet afschrikken. Al na een paar minuten scoorden zij de 1e try. The Black Sneeks bracht de score snel op 5-5, waarna RUS weer scoorde. 2 try’s en 2 conversies van de thuisploeg brachten de score op 19-10. RUS speelde aanvallend heel goed en maakte weinig fouten. Met lange aanvallen zochten ze het gaatje in de verdediging, wat eind 1e helft nog 2 keer lukte: 19-22.

Begin 2e helft begon RUS opnieuw sterk en werd het zomaar 19-27. Toen was het beste er vanaf bij RUS. Ze bleven dapper aanvallen, maar een speler van The Black Panthers en een speler van The Sneeks brachten de score op 29-27. Met sterk spel van de voorwaartsen en kracht en snelheid van de lijn kwam RUS steeds verder onder druk te staan. Door een aantal blessure behandelingen lag het spel een paar keer stil, maar daarna gaven The Black Sneeks nog even gas. In een heel spannend einde wisten zij de score met 2 try’s en een conversie uit te breiden. Uiteindelijke werd vlak voor tijd de winst veilig gesteld: 41-27.

Daarmee eindigt the Black Panthers een succesvol eerste seizoen, waarbij het rugbyteam uit Meppel de competitie als 4e of 5e eindigt, afhankelijk van inhaalwedstrijden van de concurrentie.