Sport

The Black Panthers wint eenvoudig in Meppel

Rugbyclub the Black Panthers heeft zondag in Meppel eenvoudig met 60-5 gewonnen van RUS 2.

De Rugbyende Utrechtse Studenten waren met slechts 11 dames afgereisd naar Drenthe. De Black Sneeks, het combinatieteam van the Black Panthers en de Sneeks uit Sneek, hadden 17 spelers klaarstaan. Omdat RUS ook nog eens geen volledige scrum en zelfs geen eerste rij kon neerzetten, was Agatha Visser bereid het bezoekende team te helpen op de eerste rij. Zo begon de wedstrijd met 13 tegen 12 dames.

Ondanks het Drents/Friese overtal was het RUS dat al na een paar minuten de eerste try scoorde. Ze konden maar kort genieten van de voorsprong. Direct vanaf de kick off nam de thuisploeg de bal over en scoorde Anne van der Aa uit een snelle aanval. 5 minuten later scoorde Lieke Huls de 2e try namens the Black Panthers.

Daarna golfde het spel op en neer, met veel scrums door fouten. Omdat de Black Sneeks een veel sterkere scrum hadden dan RUS werd de bal vaak gewonnen. Maar omdat de Utrechtse Studenten sneller bij de rucks waren, konden zij de bal vaak veroveren. Tot echte kansen kwam het niet. Na een half uur scoorde Van der Aa haar 2e try. De conversie van Maureen Cnossen ging prima raak. Daarna scoorde Jean Kampstra een prima try en maakte Cnossen er vlak voor rust 27-5 van.

Na de rust was het even zoeken. Door blessures was het aantal Utrechtse spelers al afgenomen. Zij hadden nog maar 9 speelsters over en konden geen scrum maar neerzetten. Marrit de Jong, Amarens Dijkstra en nog steeds Agatha Visser waren bereid de studenten aan te vullen.

Een kwartier hielden de Utrechtse Studenten en hun gastspelers stand, ook omdat Dijkstra, Visser en De Jong duidelijk niet van plan waren hun teamgenoten zomaar vrije doorgang te geven. Toen was het weer Van der Aa die scoorde. Daarna was het beste er bij RUS vanaf. Maureen Cnossen en opnieuw Van der Aa scoorden, en Demi Ligthart nam de conversies prima. Ligthart zag daarna nog een try afgekeurd worden. Lieke Huls scoorde wel haar 2e try van de dag, waarna ook Cnossen vlak voor het eindsignaal nog een try scoorde. De conversie benutte zij vervolgens zelf.

Door de 60-5 overwinning staat the Black Panthers keurig 3e in de competitie.

Tekst The Black Panthers Erik Graafland/ foto Myrthe Lanting: De Dames uit Meppel, Sneek en Utrecht gezamenlijk op de foto