Sport

The Black Panthers winnen weer

Rugbyclub The Black Panthers hebben zondag gewonnen van de Greate Tryn uit Leeuwarden. Zaterdag speelde de jeugd al een toernooi in Havelte.

Dames
The Black Panthers hebben zondag in Leeuwarden gewonnen van de Greate Tryn. Na een bijzonder spannende wedstrijd sleepten de dames van The Black Sneeks, het combinatieteam van Rugbyclub the Black Panthers en RC Sneek (The Sneeks) er een 25-26 (!) overwinning uit.

De eerste helft zag het er nog slecht uit voor de Drents-Friese combinatie. Zij waren met 16 spelers afgereisd naar Leeuwarden, maar al bij de eerste scrum raakte één van de spelers geblesseerd. De enige reservespeler kwam daardoor al snel in het veld. Na een paar minuten scoorde Greate Tryn de eerste try. Snel daarna scoorden de Black Sneeks een try en conversie, waarmee ze op 5-7 voorsprong kwamen. Daarna was het spel voor Leeuwarden. Sterke scrums en goede aanvallen over de lijn leverde De Friezen 3 try’s op. De dames uit Meppel en Sneek hadden daar weinig tegen in te brengen. Bij rust stond het 20-7.

Na de rust waren de rollen omgedraaid. Binnen een half uur werd het 20-26 door 3 try’s en 2 conversies van de Black Sneeks. Beide teams werden moe maar vooral bij Leeuwarden was het beste eraf. Dit resulteerde in veel knock-ons en penalties aan beide kanten, waardoor het spel op en neer golfde zonder grote kansen.
In de laatste minuut glipte er toch nog een speler van Leeuwarden door de verdediging. Ze kon vrij doorlopen, maar drukte de try te vroeg. Daardoor was de conversie te moeilijk en bleef het 25-26. Direct na de mislukte conversie floot de ref af.

Mini’s
Zaterdag speelden de Mini’s van The Black Panthers een toernooi samen met de jeugd van RC Drachten. In Havelte werd er gelijkgespeeld en gewonnen. De teams uit Meppel en Drachten speelden voor het eerst in het nieuwe tenue van The Black Panthers. De eerste wedstrijd tegen het sterke The Big Stones uit Havelte eindigde in een gelijkspel: 15-15. De kinderen uit Meppel speelden prima samen met het team uit Drachten. De tweede wedstrijd tegen Groningen werd met 20-15 gewonnen. Met een sterke scrum en goed werk in de lijn haalden de Drents-Friese combinatie de overwinning binnen. Vooral de laatste try, keurig via de lijn, was uit het boekje.

Tekst The Black Panthers/ foto Joost Kortekaas – De Mini’s van Meppel en Drachten in het tenue van The Black Panthers.