Sport

The Black Panthers verliest pittig duel

Rugbyclub the Black Panthers heeft zondag een zwaarbevochten nederlaag geleden. In Sneek werd het 17-24 tegen de Pickwick Ladies uit Deventer.

De rugbydames uit Meppel, samenspelend met de Sneeks, hadden het de eerste helft lastig met de sterke en razendsnelle bezoekers. In de uitwedstrijd in Deventer werden the Black Panthers een helft lang teruggedrongen op de eigen achterlijn maar hielden ze knap stand. Ook nu viel Pickwick aan en konden the Black Panters en de Sneeks alleen maar verdedigen. De Panthers en de Sneeks maakten veel kleine individuele fouten waar de Pickwick Ladies van profiteerden. Ook hadden de “Black Sneeks” deze keer geen antwoord op de snelle aanvallen via de lijn van de dames uit Deventer.

Na 20 minuten viel de eerste try, binnen 3 minuten gevolgd door een tweede try. Gelukkig voor the Black Panthers gingen de conversies mis. In de laatste 10 minuten van de eerste helft wisten de Pickwick Ladies nog 2 trys en 2 conversies te scoren, waardoor de ruststand 0-24 was.

Aan het begin van de tweede helft bleven de Meppeler en Sneeker dames het heel moeilijk houden tegen de sterke Deventer dames. Toch werden de bezoeksters ook moe en kwam the Black Panthers steeds beter in de wedstrijd, waardoor het een compleet andere wedstrijd werd.

Na een kwartier liep Maureen Cnossen knap door de verdediging heen en scoorde. 10 minuten later was het Anne van der Aa die na een mooie aanval via de lijn wist te scoren. The Black Panthers kregen goede moed en al een paar minuten later scoorde de sterk spelende Jean Kampstra na een aanval via de voorwaartsen haar try. Maureen Cnossen schoot de conversie raak.

In de slotfase viel de latere Woman of the Match Eunice de Ruiter geblesseerd uit. The Black Panthers voelden toch dat er nog wat te halen was en zetten alles op alles. Een snelle aanval van the Black Panthers in de laatste seconden van de wedstrijd strandde aan de zijlijn, waarna het eindsignaal klonk.

De Meppeler en Sneeker dames konden na de geweldige tweede helft leven met de nederlaag. Voor de stand op de ranglijst heeft het geen gevolgen, The Black Sneeks blijft bovenaan staan in de competitie.

Komende zondag speelt The Black Panthers een thuiswedstrijd op Sportpark Koedijkslanden in Meppel. Kick-off is om 13.00 uur.

Tekst/foto: Erik Graafland