Sport

The Black Panthers strijdend ten onder

Damesrugbyclub the Black Panthers speelde zondag in Hoek van Holland de lastige uitwedstrijd tegen de Hook Ladies.

Hook wil graag promoveren dus er werd een zware wedstrijd verwacht. Die verwachting kwam uit. Hook, in een cluster met de Rotterdames, Sparta en Gouda viel aan en the Black Panthers, aangevuld met Sneeks, moest verdedigen. De thuisploeg wist al na 5 minuten een try en een conversie te scoren.

Hook bleef aanvallen en de Meppeler dames moesten vooral verdedigen. Dat deden zij uitstekend, want Hook kwam er bijna niet doorheen. Twee keer wist Hook bijna te scoren, maar dit werd uitstekend voorkomen door de bal van de grond te houden. Vlak voor rust kwamen de Zuid Hollandse dames er toch nog een keer doorheen en werd de ruststand 12-0.

Na de rust begon the Black Panthers veel sterker. Vlak na het fluitsignaal kwam de bal via de lijn terecht bij de sterk spelende full back Lieke Huls, die met een geweldige rush de try drukte. Maureen Cnossen schoot de conversie raak.

10 minuten later was het Hook dat de 17-7 scoorde. Daarna werd het lange tijd een harde maar geweldige wedstrijd, waarbij beide teams elkaar weinig ruimte boden een veel tackles maakten. Even leek het erop dat the Black Panthers terug in de wedstrijd zou komen, maar via een hele snelle aanval door de lijn kon Hook 10 minuten voor tijd de 22-7 scoren. Toch gaven de Meppeler en Sneeker dames niet op. Zij bleven uitstekend verdedigen en zochten waar mogelijk de aanval. In de laatste minuut lukt dat. In de lijn kreeg Anne van der Aa de bal en liep door de defensie heen om haar try te scoren. Opnieuw Maureen Cnossen schoot de conversie raak en maakte er 22-14 van.