Sport

The Black Panthers spelen op Ameland Beach Rugby Festival

Volgend weekend speelt Rugbyclub the Black Panthers op het Ameland Beach Rugby Festival. Op 10 en 11 juni spelen de dames uit Meppel voor de 2e keer op het grootste beach rugby festival in Europa.

In 2022 deden de dames op dit toernooi hun eerste wedstrijdervaringen op. Hoewel beachrugby heel anders is dan rugby op het veld, waren dit toen de allereerste wedstrijden voor veel spelers. Afgelopen seizoen heeft the Black Panthers een succesvol eerste seizoen op het veld gespeeld, waardoor ‘Ameland” nu de verdiende afsluiting van het seizoen is.

De afgelopen weken heeft het damesteam al keihard getraind op het beachvolleybal veld in Steenwijk. Komende maandag en woensdag trainen zij daar nog 2 keer in voorbereiding op het toernooi.

Bijna 60 damesteams
Aan het Ameland Beach Rugby Festival doen ruim 130 teams mee, uit heel Europa, waarvan 58 damesteams. Dat betekent dat the Black Panthers mogelijk tegen een team uit een veel hogere klasse of uit een ander land moeten spelen. De poule-indeling wordt pas op het laatste moment bekend, dus dat is nog even spannend.

Meetrainen
Dames vanaf 16 jaar en ouder zijn van harte welkom om nog 2 keer mee te trainen in Steenwijk. Na Ameland traint het team weer gewoon in Meppel. Ook dan zijn dames die rugby willen proberen van harte welkom.

Tekst Black Panthers/foto Erik Graafland: tackle van een Black Panther op het strand van Ameland in 2022