Sport

The Black Panthers speelt gelijk in Meppel

De dames van Rugbyclub the Black Panthers speelden zondag gelijk tegen The Big Bulls uit Almelo. In Meppel werd het 17-17.

The Black Panthers speelden hun eerste thuiswedstrijd dit jaar weer op het veld van de IJsvereniging van Meppel. Het begin van de wedstrijd was veelbelovend. Al na 1 minuut kwam een kick van de Big Bulls terecht bij fullback Lieke Huls. Zij liep uitstekend om de verdediging van de bezoekers heen en kreeg de bal bij Anne van der Aa, die scoorde.

20 minuten later was Anne van der Aa weer dichtbij een try, maar de aanval eindigde in een knock-on. Binnen enkele minuten maakte zij dit alweer goed met haar tweede try na een tackle over de achterlijn te drukken. Maureen Cnossen schoot de conversie prima raak. Vlak voor rust pakte Myrthe Lanting de bal na een mooie aanval uit de ruck en door de verdediging heen scoorde zij de 17-0.

De 2e helft verliep een stuk moeizamer. The Big Bulls maakte er al na 2 minuten 17-5 van. De dames uit Almelo hadden grote, sterke scrummers die het de Meppeler verdediging knap lastig maakten. Een half uur lang werd het een harde wedstrijd waarbij geen van beide teams ruimte kon vinden om te scoren. Toen waren het plots de bezoekers die door de verdediging van de thuisploeg kwamen en scoorden. Ook de conversie ging raak en was het opeens 17-12.

De laatste 10 minuten waren erg spannend. Toch leek de Meppeler verdediging goed te staan en bleef The Black Panthers de aanval zoeken. Eén minuut voor tijd was opeens The Big Bulls dat via een aanval over de lijn bij de hoekvlag scoorde. Gelukkig voor The Black Panthers ging de conversie mis, waardoor de eindstand 17-17 werd.