Tewaterlating Ecowaterbus door vrijwilligers van Natuurmonumenten

Deze week hebben vrijwilligers van Natuurmonumenten De Wieden de Ecowaterbussen ter water gelaten. ‘Deze pareltjes’ van het bezoekerscentrum De Wieden zijn klaar voor de vaart en varen vanaf 29 april dagelijks de ‘Weidse’ Beulakker op richting waterdorp Giethoorn of Zuiderzeestadje Blokzijl. “We hebben flink wat hout moeten vervangen, hoe meer hout hoe meer onderhoud er aan zo’n boot zit” zegt Ge Eikelboom, vrijwilliger bij het Bezoekerscentrum van Natuurmonumenten. “Ook hebben we de boot goed in de lak gezet, weer helemaal mooi voor het nieuwe vaarseizoen!”

De boten glimmen uitnodigend en vandaag laten de vrijwilligers de Ecowaterbussen te water. Toch wel even een momentje! Nu ze klaar zijn voor de vaart brengen vrijwilligers de boten naar het Bezoekerscentrum in Sint Jansklooster. Vanuit het Bezoekerscentrum kunnen bewoners, bezoekers en toeristen vanaf 29 april een kaartje kopen en meevaren, met of zonder fiets, op deze prachtige boten.

Een unieke ervaring
Vanaf het water beleef je het land anders en intenser dan wanneer je wandelt of fietst. Je ervaart de stilte en de weidsheid van het Nationaal Park het beste op het water. Alsof je één bent met de natuur. Je hoort de ganzen en eenden snateren en bij een klein windje het riet knisperen. Je ziet de aalscholvers om je heen laag over het water vliegen. Het is om stil van te worden en een unieke ervaring om met een fluisterstille Ecowaterbus door het gebied te varen.

Wil jij ook mee? Vanaf 29 april kun je op de dag zelf vanaf 10.00 uur een kaartje kopen bij Bezoekerscentrum De Wieden in Sint Jansklooster van dinsdag t/m zondag. Kaartverkoop op maandagen en in Blokzijl of Giethoorn kan direct bij de schipper met contant geld. Zien we je snel?!

Tekst/foto Natuurmonumenten