Regio

Tegenvallend vakantieweer in hartje zomer

Het weerbeeld valt voor veel vakantiegangers toch wel tegen en tot en met halverwege volgende week verandert er in grote lijnen niet veel. Toch is er zicht op beter weer in de loop van volgende week. Dan neemt de kans op een droger, zonniger en iets warmer weertype toe.

Het is al een tijdje wisselvallig zomerweer en ook de rest van deze week, het komende weekend en begin volgende week is er geen verandering te bespeuren. Het is en blijft voorlopig vrij koel en sterk wisselvallig zomerweer en juist nu in hartje zomer met veel mensen op vakantie in eigen land is dat toch jammer. De laatste officiële zomerse dag met in De Bilt een maximumtemperatuur van 25 graden en meer dateert alweer van 15 juli.

Vakantiegangers op een camping in eigen land snakken wellicht naar een paar droge dagen met geregeld zonneschijn en het geduld wordt op de proef gesteld. Op deze woensdag overheerst eerst de bewolking en valt geruime tijd regen en vanmiddag volgen nog enkele buien.

Koel en wisselvallig
Vanavond en donderdag trekken veel buien over het land en soms regent het stevig door. De zwaarste buien kunnen gepaard gaan met onweer en veel regen in korte tijd. Vrijdag is het iets minder buiig en schijnt af en toe de zon. Het is ook vrij koel met temperaturen van 19 tot 21 graden. Waarden van 21 tot 25 graden zijn begin augustus gebruikelijk.

Ook in het weekend is het wisselvallig en moeten we rekening houden met buien. De temperatuur gaat nog iets omlaag en zondag wordt het 17 tot 19 graden.

Later volgende week knapt het op
De eerste dagen na het weekend verandert er weinig aan het heersende weerbeeld. De zon schijnt weliswaar af en toe, maar er ontstaan dagelijks buien. Verder is het aanhoudend koel met 18 of 19 graden.

In de tweede helft van de week neemt de kans op een droger, zonniger en iets warmer weertype geleidelijk toe. De temperaturen lopen dan op naar waarden tussen 20 en 25 graden. Hopelijk heb je dan nog vakantie. Tot die tijd moeten we nog heel wat buien trotseren en zullen we het van de spaarzame droge momenten tussen de buien door moeten hebben.

Rico Schröder – Weeronline/ foto Daan Prest