Nieuws

Tegels eruit plantjes erin

Heeft u er wel eens aan gedacht om uw tuin aan te pakken? Een aantal tegels eruit om plaats te maken voor meer groen en meer bloei. Dat is goed tegen de hitte en goed voor de vogels en de insecten, maar ook goed voor een betere waterafvoer. Vooral is meer groen goed voor uw humeur en uw welbevinden.

In actie met de tegeltaxi
Het afvoeren van tegels kan bij de uitvoering wel eens een probleem zijn. Die zorg neemt Steenbreek Meppel u dit najaar uit handen. In oktober kunt u op afspraak gratis tegels meegeven aan de tegeltaxi, die in de gemeente Meppel (inclusief de dorpen) gaat rondrijden. Voorwaarde is dat u meedoet aan het NK-tegelwippen
of onze actie ‘Tegels eruit, planten erin’.

Meer informatie hierover vindt u op www.meppel.nl/steenbreek en op Instagram en Facebook. Door het sturen van een mail naar steenbreekmeppel@gmail.com kunt u doorgeven wanneer u tegels wilt aanbieden en op welk adres ze opgehaald kunnen worden.

Leg de tegels, die u wilt laten ophalen alvast op een toegankelijke plek. Verder willen we u vragen om het aantal verwijderde tegels plus een foto van het resultaat door te geven op de site van het NK-Tegelwippen www.nk-tegelwippen.nl Met de opgehaalde tegels wordt in de wijk Nieuwveense Landen een groene oase gerealiseerd.

Foto Shutterstock