TechnieklabMeppel wederom een succes

Deze week gaven de studenten van NHL-Stenden de laatste technieklessen van hun minor Wetenschap en Techniek in het technieklab van Promes. Het TechnieklabMeppel is al enkele jaren een plek waar de leerlingen van de groepen 6, 7 en 8 van Promes kennismaken met Wetenschap en Techniek.

In samenwerking en onder leiding van 5 studenten van NHL Stenden Emmen worden de technieklessen georganiseerd. Drie groepen per dag bezoeken het TechnieklabMeppel.
Daar worden de proeven die de leerlingen in de klas voorbereid hebben in de praktijk uitgevoerd.
Naast de 7 techniekwerkplekken nemen de studenten iedere keer nieuwe opdrachten mee vanuit hun opleiding op het gebied van wetenschap en techniek. “Vooral het werken met een green screen, tablet en foto-app zorgt voor de nodige hilariteit”, zegt juf Maaike van De IJsvogel die met de klas op de foto gaat in (denkbeeldig) Parijs.
Na het bezoek aan het TechniekLab bespreken de leerlingen met elkaar in de klas hun ervaringen en laten ze aan elkaar zien wat ze gemaakt hebben.

“De leerlingen maken door te werken op verschillende techniekwerkplekken kennis met allerlei facetten van techniek en wetenschap. Het doel is om een positieve en enthousiaste houding te creëren. We willen graag dat de leerlingen hun talenten ontdekken en ontwikkelen. Hierbij stimuleren we de onderzoekende, ontdekkende en ontwerpende werkhouding van de leerlingen”, stelt juf Nina.

Juf Nina: “Techniek is overal aanwezig in ons leven, door de leerlingen daar bewust mee kennis te laten maken en hen hiermee te prikkelen in het bepalen van hun keuze van een vervolgopleiding deze richting ook meenemen”.

Volgend jaar starten NHL-Stenden en Promes met een met een nieuwe groep studenten en nemen zij de leerlingen van de bovenbouw mee in de wereld van proefjes in de wetenschap en techniek.

Foto Promes