Tafel in de Tuin: “zonnig samenzijn met de buren”

Tafel in de Tuin 2023 spreidde de belangstelling over meerdere edities: Meppel Noord en Meppel Zuid. Afgelopen zaterdag was Meppel Zuid aan de beurt: we hebben het dan over de wijken Koedijkslanden, Westerstouwe, Slingenberg en Berggierslanden. Op meer dan 130 locaties waren de zolder, schuur en kasten opgeruimd en stond alles wat van waarde was in de tuin of op de oprit.

Opruimen en weggooien past niet in de Hollandse aard en voor een koopje gaan we vaak een blokje om. Dat verklaart wellicht ook het succes van rommelmarkten of meer geëvolueerd “Tafel in de Tuin”. Voorwaarde voor succes is dat het weer meewerkt. Verder dient het aanbod goed maar ook weer niet over een te groot gebied verspreid te zijn. Vandaar de meerdere edities in Meppel dit jaar.

Het weer werkte ditmaal prima mee. Eindelijk een volop zonnige dag met behaaglijke temperaturen op deze 13e mei in 2023. Tevreden gezichten en prima mogelijkheden om je waar aan de man te brengen.
Nog even ter herinnering: Tijdens Tafel in de Tuin mogen deelnemers hun spulletjes verkopen, denk aan tweedehands spullen en handgemaakte items. Je verkoopt je spullen op eigen terrein. Vanuit je voortuin, vanaf de oprit, of de achtertuin.

Tafel in de Tuin werd in 2019 opgericht door de Meppeler vriendinnen Birgit de Jong en Eva van Limburg. Binnen het concept melden deelnemers zich online aan. Ze verkopen hun spullen vanuit de eigen voortuin. De Jong en Van Limburg maken vervolgens een plattegrond en routekaart voor de bezoekers. Wil je meer informatie over de data voor dit jaar en inschrijven kijk dan op www.tafelindetuin.nl

RTV Meppel/ Foto Arjan Tien