Nieuws

Tafel in de Tuin: “je leert je buren kennen”

Tafel in de Tuin spreidde de belangstelling over drie edities: Nijeveen,. Meppel Noord en Meppel Zuid. Afgelopen zaterdag was Meppel Noord aan de beurt: we hebben het dan over de wijken Nieuwveense landen – Watertorenbuurt – Ezinge – Haveltermade – Centrum – Oosterboer.

Op meer dan 180 locaties waren de zolder, schuur en kasten opgeruimd en stond alles wat nog van waarde was in de tuin of op de oprit. Opruimen en weggooien past niet in de Hollandse aard en voor een koopje gaan we vaak een blokje om. Marktplaats is groot geworden in Nederland. Dat verklaart wellicht ook het succes van rommelmarkten of meer geëvolueerd “Tafel in de Tuin”. Voorwaarde voor succes is dat het weer meewerkt. Verder dient het aanbod goed maar ook weer niet over een te groot gebied verspreid te zijn. Vandaar de 3 edities in Meppel dit jaar.

Het weer werkte mee, meer dan 180 locaties hadden zich aangemeld voor deze editie. De klandizie varieerde van goed tot matig. In de ene straat werd er beter verkocht dan vorige keer. Om de hoek weer minder. Het is net als in de winkelstraat bovendien vonden de vorige edities plaats in of net na Coronatijd. Dit jaar is er veel concurrentie van rommelmarkten en andere evenementen. Alhoewel Tafel in de Tuin is en blijft een uniek concept.

Nog even ter herinnering: Tijdens Tafel in de Tuin mogen deelnemers hun spulletjes verkopen, denk aan tweedehands spullen en handgemaakte items. Je verkoopt je spullen op eigen terrein. Vanuit je voortuin, vanaf de oprit, of de achtertuin.

Tafel in de Tuin werd in 2019 opgericht door de Meppeler vriendinnen Birgit de Jong en Eva van Limburg. Binnen het concept melden deelnemers zich online aan. Ze verkopen hun spullen vanuit de eigen voortuin. De Jong en Van Limburg maken vervolgens een plattegrond en routekaart voor de bezoekers.

Op 24 september a.s. is de derde editie van Tafel in de Tuin en is Meppel Zuid aan de beurt. Meer informatie https://www.tafelindetuin.nl/

Foto Leo de Harder