Sur La Tête organiseert het Anniversaire Jeu de Boules toernooi

Sur La Tête organiseert het Anniversaire toernooi op zaterdag 17 december. Het jeu de boules toernooi is voor iedereen, je hoeft geen bondslid te zijn, boules zijn indien nodig aanwezig. Het jeu de boules toernooi wordt gespeeld in een team van 3 personen, er worden 5 partijen op een dag gespeeld. Het toernooi wordt gespeeld in de overdekte paardenbak van PGM Meppel. Waar: PGM de Baander, overdekte paardenbak. Tijdstip: 9:30 uur inschrijving; 10:00 uur start toernooi. Terrein: Zand. Kosten: €15,- per team van 3 personen

Verschillende prijzen . Aanmelden: https://www.ontip.nl/surlatete/Inschrijfform.php?toernooi=ANNIVERSAIRE_2019
of bel/whats app bericht naar Dirk Niehaus: 06-43390126. Meer informatie: info@surlatete.nl

Wat zijn de spelregels van jeu de boules? Elke deelnemer staat, tijdens het werpen, op dezelfde plaats als de persoon die het butje (houten balletje) heeft geworpen. Het butje of de but wordt tussen de 6 en 10 meter weggeworpen en dient min. 0.5m van een obstakel te liggen. Vervolgens wordt ook de eerste boule geworpen en wel zo dicht mogelijk bij de but.

De puntentelling: Iedere boule die dichter bij het butje ligt dan de best geplaatste boule van de tegenstander levert 1 punt op. Alleen het winnende team krijgt 1 of meer punten, de verliezer geen. Het winnende team begint de volgende werpronde aan de overzijde van de baan. Een pot Jue de Boules duurt 1 uur.

RTV Meppel. Foto Pixabay