Schooltv

Summerschool voor jonge Drentse podiumkunstenaars

Muzikanten, dansers en acteurs gezocht. Jonge dansers, acteurs en muzikanten van 13 tot 25 jaar uit Drenthe kunnen deze zomer met professionals uit de podiumkunsten een muziektheaterproductie maken. #GoClassic organiseert in samenwerking met het Noord Nederlands Orkest en Drents Jeugdtheater Garage TDI van 15 tot en met 20 augustus een Summerschool. In de bosrijke omgeving van Drouwen volgen de deelnemers vijf dagen workshops muziek, theater en dans. De voorstelling presenteren ze op zaterdag 20 augustus tijdens Festival Veenhuizen.

Op www.goclassic.nl staat alle informatie en kun je je aanmelden om mee te doen. Projectleider Monique Verheugt is voor meer informatie bereikbaar via info@goclassic.nl

NNO en Garage TDI
Monique vertelt: β€˜De #GoClassic Summerschool heeft plaats voor vijf dansers, vijf acteurs en vijftien muzikanten. Vooraf organiseren we een dag om elkaar alvast te leren kennen en gaan we brainstormen over de vorm en inhoud. De jongeren gaan aan de slag met een musicus/componist van het NNO, een performer/dansdocent en een theatermaker/regisseur van Drents Jeugdtheater Garage TDI. Ze verblijven en ovenachten in groepsaccommodatie De Kwartjesberg in Drouwen en voor eten en drinken wordt gezorgd. Overdag gaan ze aan de slag en ’s avonds is er ook tijd om te relaxen.’

Festival Veenhuizen
De voorstelling presenteren de deelnemers zaterdags op Festival Veenhuizen. Dit festival voert bezoekers mee langs topmusici en de indrukwekkende verhalen van het Drentse gevangenisdorp Veenhuizen.

#GoClassic
#GoClassic is een project voor jonge, gevorderde muzikanten in Drenthe om te experimenteren met andere muziekstijlen en kunstdisciplines. Het project is een initiatief van de Drentse kunstinstellingen K&C, ICO, Facet (voorheen De Kunstbeweging), Scala Centrum voor de Kunsten en CultuurKlik.

Foto GoClassic