Nieuws

Succesvolle open dag Vanboeijen

Op zaterdagmiddag 3 februari openden meer dan twintig locaties van gehandicaptenzorgorganisatie Vanboeijen in en rond Assen, Hoogeveen en Meppel hun deuren. Het doel was om potentiële bewoners, cliënten, vrijwilligers, collega’s, stagiaires, en andere geïnteresseerden een kijkje te geven bij de werk-, dagbestedings-, en woonplekken.

De bezoekers werden ontvangen door een enthousiast team van medewerkers, bewoners en cliënten. De bezoekers werden meegenomen in de Vanboeijen Manier, een werkwijze die beschrijft wie Vanboeijen is, wat ze doen en hoe ze dat doen. Natuurlijk was er volop ruimte om te netwerken, vragen te stellen en te praten over de toekomst van de zorg.

De ruim 500 bezoekers kwamen met verschillende doelen: van een buurman die nieuwsgierig was naar de activiteiten bij Vanboeijen tot iemand die geïnteresseerd was in het doen van vrijwilligerswerk, en families op zoek naar een passende woon- of dagbestedingsplek voor hun zoon of dochter. Enkele bewoners gaven vol enthousiasme een rondleiding op hun woonplek en andere cliënten lieten graag hun werkplek zien waar ze betekenisvolle dagbesteding ontvangen en prachtige producten maken.

Het was een unieke kans om het echte leven van bewoners en cliënten te ervaren en om op deze wijze mogelijk bij Vanboeijen te komen werken of wonen. Nieuwsgierig geworden? Kijk op de website www.vanboeijen.nl voor de mogelijkheden.

Tekst/foto: Vanboeijen