Regio

Succesvol voorjaarsconcert Apollo

Zaterdag 12 maart klonk er weer muziek in De Wiek. De Koninklijke Muziekvereniging Apollo verzorgde een voorjaarsconcert in Sporthal De Slenken in De Wijk. Een volle zaal met zo’n 125 bezoekers genoot van het concert. Voor veel van de blokfluiters, het opstaporkest en het jeugdorkest was het voorjaarsconcert een eerste kennismaking met een écht concert. Het Harmonieorkest speelde met afwisselende bezetting: alleen het hout, alleen het koper en het volledige orkest. Het resulteerde in een verassend programma.

Er was tijdens het concert ook aandacht voor de oorlog in Oekraïne. Het harmonieorkest speelde het volkslied van Oekraïne, om gezamenlijk stil te staan bij de slachtoffers. Componist en arrangeur Ivo Kouwenhoven heeft het arrangement van dit lied gratis beschikbaar gesteld aan muziekverenigingen en de opbrengsten van de rechten komen volledig ten gunste van Giro 555.

Traditioneel werden tijdens het voorjaarsconcert ook de jubilarissen gehuldigd. Dit jaar waren dat zeven muzikanten: Marcel Drogt (25-jarig jubileum), Jan Bennink, Stefan Bork en Miluska Kockx (40-jarig jubileum). Bijzonder is dat er dit jaar maar liefst drie muzikanten hun 65-jarige jubileum vierden: Berend Boverhof, Pieter Peters en Jan Soer.

Foto Hillie Wijenberg