Schooltv

Studenten Terra en DC geven voorlichting over gezonde voeding

Studenten van Terra en Drenthe College hebben op donderdag 12 oktober in het kader van de Dutch Food Week samen lessen verzorgd voor leerlingen van de Openbare basisschool De Dreef uit Emmer-Compascuum, de Openbare Montesorischool Emmen, de Openbare basisschool Emmermeer en Basisschool Het Veldboeket (Veeningen) over ‘gezonde voeding’.

Deze samenwerking past in het kader van de Dutch Food Week en wordt mede ondersteund door IVN Drenthe en GGD Drenthe vanuit het programma Jong Leren Eten. De lessen werden gegeven op de Aspergeboerderij Sandur in Nieuw Amsterdam, de Stadsboerderij ’t Nije Hoff in Emmen, De Klenckehoeve in Oosterhesselen en Plattelandsrestaurant Op de Deel in Zuidwolde.

Studenten van Terra hebben de basisschool leerlingen laten zien wat er allemaal komt kijken bij het produceren van gezonde voeding. Studenten van de koksopleiding van DC uit Meppel en Emmen hebben vervolgens laten zien hoe je daarmee een lekkere maaltijd maakt. Aansluitend bij het Van Goghjaar heeft de aardappel een prominente rol gespeeld in de receptuur, maar ook de andere ingrediënten verwezen naar Van Gogh. De basisschoolleerlingen hebben ook zelf achter het “fornuis” gestaan en van hun eigen maaltijden geproefd.

Tekst en foto aangeleverd