Schooltv

Student Drenthe College Meppel maakt kans op VZI Innovatieprijs

Esther Wolters, student Maatschappelijke Zorg van Drenthe College in Meppel, is genomineerd voor de VZI Innovatieprijs van V&VN; de grootste beroepsvereniging voor verpleegkundigen en verzorgenden in Nederland. De student uit Meppel maakt met haar innovatieve idee voor mensen met een beperking kans op een geldbedrag van €1000,-.

Het platform Verpleegkundige en Zorg Informatica (VZI) van V&VN houdt zich bezig met het uitwisselen van kennis en ervaring over alles rondom zorg-informatietechnologie. Een vakjury heeft de meest innovatieve, originele en bruikbare ideeën van mbo-studenten op het gebied van zorgtechnologie voorgeselecteerd in een top 5 en daar zit het idee van Esther bij: “Geweldig dat ik in de top 5 zit! Het geeft energie om met dit idee verder te gaan.”

CommiCam
Esther heeft onder andere stage gelopen bij het Thomashuis in Ruinerwold. Dit is een woonvorm voor mensen met een beperking: “Ik merkte dat cliënten het lastig vinden om te verwoorden wat ze op een dag gedaan hebben. Dit bracht mij op het idee van een CommiCam. Met de CommiCam kunnen cliënten op een eenvoudige en overzichtelijke manier foto’s maken van activiteiten. De CommiCam is gemakkelijker in gebruik dan bijvoorbeeld een camera op een telefoon of een fototoestel. De begeleiders kunnen op de foto’s reageren en doorvragen. Ook sluit het aan bij de huidige technologische ontwikkelingen op het gebied van domotica, waarbij de cliënt centraal staat.”

Stemmen
Op de site van V&VN kan tot vrijdag 11 maart gestemd worden op haar idee. Esther: “Mocht ik winnen dan wil ik het geldbedrag in de ontwikkeling van de CommiCam steken. Het zou super zijn als mijn idee werkelijkheid wordt en dat ik het in de markt kan zetten.” De winnaar wordt maandag 14 maart bekend gemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst van V&VN. Het is voor het eerst dat de innovatieprijs wordt uitgereikt. De prijs is bedoeld om innovaties op mbo-niveau te stimuleren.

Drenthe College is een mbo en opleidingscentrum. Elk jaar volgen ongeveer 8.000 studenten een opleiding aan Drenthe College, dichtbij huis op één van de vele locaties in de provincie Drenthe. Kernlocaties zijn Assen, Emmen en Meppel. De missie van Drenthe College is bijdragen aan een waardevolle toekomst. Dat maken we waar met de drie werkwoorden vertrouwen, durven en groeien. Zo dagen we elkaar uit.

Stemmen https://www.venvn.nl/afdelingen/verpleegkundige-zorg-en-informatie-technologie/innovatieprijs-2022-stem-hier/

Foto Drenthe College