Stichting Joods Erfgoed Meppel heeft nieuw bestuur

Sinds eind vorig jaar heeft de Stichting Joods Erfgoed Meppel officieel een nieuw bestuur gekregen. De stichting heeft als doel om de Joodse begraafplaats, waarvan het Nederlands Israëlitisch Kerkgenootschap eigenaar is, samen met de gemeente Meppel te onderhouden. Het nieuwe bestuur bestaat uit Nico Sieffers (voorzitter), Elsbeth van der Horst (vice-voorzitter), Jordy Tuin (secretaris), Ester Wevers (penningmeester) en Jeroen Robijn (algemeen bestuurslid communicatie). Jaap Cyklik adviseert het bestuur op het gebied van religieuze aangelegenheden.

Voorzitter Nico Sieffers: “We hebben een mooi bestuur kunnen samenstellen met gedreven mensen. Afgelopen jaar hebben we al meerdere onderhoudsdagen georganiseerd, waar veel vrijwilligers uit Meppel en omstreken zich voor aangemeld hebben. Ook in 2022 willen we weer zulke dagen inplannen. Hierover zullen we te zijner tijd communiceren via de diverse mediakanalen en ons Facebook-account. Daarnaast gaat het bestuur aan de slag met het aanboren van subsidies en andere bronnen van inkomsten.

Dat is nodig aangezien er redelijk wat grafstenen met schade zijn. Ook is het metaheerhuis (waarin volgens Joods gebruik de overledenen ritueel gewassen worden voordat zij begraven worden) aan een grote opknapbeurt toe.’

Foto Alle Faber