Nieuws

Sterk Meppel kiest lijsttrekker en kandidaat wethouder

Tijdens de algemene ledenvergadering hebben de leden van Sterk Meppel unaniem Eduard Annen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 gekozen en Klaas de Vries als kandidaat om wethouder Jaap van der Haar op te volgen.

Van der Haar kreeg tijdens de vergadering veel complimenten. De vereniging was blij met de wijze waarop hij het gedachtengoed van SteM uitdraagt en de manier waarop hij inwoners bij de plannen betrekt. Hij stelde zich echter niet meer beschikbaar voor een volgende termijn.

Met Klaas de Vries haalt de fractie van Sterk Meppel opnieuw een wethouders kandidaat met grote bestuurlijke ervaring in huis. Als directielid van een multinational heeft de Vries affiniteit met economische zaken in de brede zin van het woord. “Daar hoort voor mij dus ook cultureel erfgoed bij. Want een aantrekkelijke, kwalitatief hoogwaardige stad trekt automatisch economische activiteiten aan” aldus de Vries. Net als huidig wethouder Jaap van der Haar heeft de Vries werkervaring in een complexe omgeving en de wil om transparant te zijn. De Vries: “In mijn werk overbrug ik vaak en makkelijk verschillende culturen en meningen, dus ik kan goed bruggenbouwen.

De Vries is sinds 2018 actief in de politiek als raadslid voor Sterk Meppel. “Een lokale partij is voor mij de meest logische keuze, laat de Vries weten, omdat die de lokale situatie het beste kent. Bovendien passen de punten uit het verkiezingsprogramma van SteM goed bij mijn persoonlijke opvattingen.

De leden stelden in hun vergadering ook de lijst vast van kandidaat raadsleden. Daarbij werd Eduard Annen als lijsttrekker verkozen. Annen heeft zich volgens de leden van de vereniging laten zien als een raadslid dat benaderbaar is en graag in gesprek gaat met inwoners; een echte verbinder. Annen: “Ik vind het een enorme eer maar ook best spannend om als lijsttrekker gekozen te worden. Gelukkig weet ik mij gesteund door de fractie en leef ik met het motto van Pippi Langkous “ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan.”

Foto SteM