SteM voor Steun

Net als in 2014 zal Sterk Meppel in haar jubileumjaar een deel van haar verkiezings­budget inzetten om verenigingen te steunen die zich belangeloos voor Meppel en haar inwoners inzetten.

Sterk Meppel ontvangt als lokale partij op geen enkele wijze steun vanuit Den Haag of een landelijke partijhoofdkantoor. Zij doen alles op eigen kracht. Zo wordt ook het verkiezingsbudget door de eigen raadsleden bij elkaar gespaard. Daarom zijn de leden ook vrij om zelf te bepalen waaraan ze hun geld uitgeven. In het verleden werd een deel van het budget aan ‘hebbedingetjes’ als pennen en sleutelhangers uitgegeven. Sterk Meppel vindt het echter belangrijker om het geld te gebruiken om organisaties te steunen die door de bezuinigingen soms nauwelijks het hoofd boven water kunnen houden.

De inwoners van de gemeente hebben weer het recht om te bepalen welke organisatie de SteM voor Steun cheque krijgen. Via Facebook en tijdens de straatgesprekken, deze week van 10-12 uur in het winkelcentrum Oosterboer, kunnen de eerste week organisaties genomineerd worden in de categorie Natuur en Milieu. Op de Facebook pagina van Sterk Meppel is daar meer over te vinden. Zorg dus dat uw organisatie genoemd wordt. Vier jaar geleden ging de cheque in deze categorie naar de Bijenvereniging die onder haar leden een ware stemcampagne ontketende. Tussen de twee organisaties die het meest genoemd worden kan uiteindelijk gestemd worden. Laat uw stem dus vooral horen bij Sterk Meppel en steun uw favoriete organisatie met een mooie steun van 250 euro.