Evenementen

Start EK elite-vrouwen verliep niet volgens plan

Van 20 tot 24 september fietsten de wielrenners hun EK in Drenthe. De elite-vrouwen startten zaterdag vanaf de Groenmarkt. Hieraan voorafgaand presenteerden de ploegen zich vanaf de Sluisgracht over het water aan publiek en pers. Speaker Jannes Mulder kondigde de rensters aan. Fans kregen de gelegenheid een handtekening de scoren. Daarna verzamelden de ploegen zich op de Groenmarkt voor de start. Die start vond plaats rond 14.00 uur en de wegrace begon met een neutralisatieronde door een deel van het centrum van Meppel richting Nijeveen.

Althans dat was de bedoeling maar daar kwam niet veel van terecht. Door een misverstand kwam het peloton op een verkeerde route terecht en reed via de kortste route de stad uit. De race werd even stil gelegd waardoor zodat iedereen zijn plek kon innemen waarna de vrouwen hun race geneutraliseerd konden vervolgen. In Nijeveen begon de echte wegwedstrijd over 130 km die door Zuid-West Drenthe ging en eindigde met een aantal ronden op de Vamberg

De wedstrijd werd op indrukwekkende wijze gewonnen door Mischa Bredewold die zich een jaar lang Europese Kampioen mag noemen. Lorena Wiebes werd tweede voor wereldkampioene Lotte Kopecky die de derde plaats opeiste.

Meer foto’s op www.rtvmeppel.nl (fotoalbum)

Cheryl Groen RTV Meppel/ foto Leo de Harder