Sport

Sportpodcast SC De Muggen En Omstreken gaat van start bij RTV Meppel

Komende week beginnen de Sportpodcast SC De Muggen En Omstreken. Gefaciliteerd door RTV Meppel.  Initiatiefnemers Guido Broers en Wim Hegen gaan een keer per twee weken in gesprek met prominenten uit het sportleven van Meppel en wijde omgeving. De Sportpodcast SC De Muggen En Omstreken valt daarna te beluisteren op de diverse kanalen van RTV Meppel.

Lange tijd leefde bij ‘sportman’ Guido Broers en ‘sportliefhebber’ Wim Hegen het idee dat er nog iets ontbrak op het gebied van sport in het land van de Meppeler Muggen; een praatprogramma over sport. Populair gezegd heet dat tegenwoordig een podcast over sport. RTV Meppel dacht mee in het opzetten van het programma en gaf Broers en Hegen de vrije ruimte voor de invulling van de podcast. Samen met programmamaker Fred de Vries, die ook de techniek doet, werden de ideeën uitgewerkt en kunnen de steigers om het programma weggehaald worden.

De eerste gasten in de Sportpodcast SC De Muggen en Omstreken zijn oud-voetballer Ron Venema (ex-sc Heerenveen) uit Havelte en oud-korfballer Daniël Hulzebosch (ex-speler en ex-trainer van DOS’46) uit Nijeveen. Zij gaan spreken met Broers en Hegen over het sporten op topniveau, nieuwe talenten binnen de sport, de actuele situatie en over de vraag of de gemeente Meppel en/of Westerveld wel het juiste topsportklimaat biedt voor sporttalenten uit Zuidwest Drenthe en Noordwest Overijssel. In het programma verstoppen de presentatoren ook hints voor een prijsvraag die gesponsord wordt door Herberg Het Plein. Opgave en deelname wordt bekend gemaakt in de Podcast

Op woensdag 6 maart is de eerste uitzending van de Meppeler Podcast opgenomen en deze staat vanaf vrijdag 8 maart online op de site van RTV Meppel. Verder kan de eerste Sportpodcast SC De Muggen En Omstreken beluisterd worden via Spotify, YouTube en de Facebook- en Instagrampagina van RTV Meppel.

Cheryl Groen/ foto Fred de Vries