Cultuur

Spectaculaire opening van de Kinderboekenweek op OBS Sprinkels

Een spectaculaire opening van de Kinderboekenweek op OBS Sprinkels. Er kwam bezoek van de politie, een timmerman, een fotograaf en een archeoloog.

Vandaan was de start van de jaarlijkse Kinderboekenweek. Het thema van dit jaar is ‘Worden wat je wil!’. Diverse ouders waagden zich aan een ronde over de rode loper om de kinderen van groep 1 en 2 te laten zien wat zij zijn geworden nu ze groot zijn.

De Kinderboekenweek is een jaarlijks terugkerend leesfeest op de scholen in Nederland. Ieder jaar staat een thema centraal, dit jaar een oriëntatie op beroepen. ‘Wat wil je later worden?’ klinkt vast op veel scholen, zo ook op OBS Sprinkels.

Woensdagmorgen lag de rode loper uitgerold en vervolgens liepen enkele ouders in hun beroepenoutfit langs de kinderen. Van een politieagent tot een timmerman, van een kraamverzorgster tot een fotograaf, de marechaussee was present evenals een echte archeologe!

Het zien van een parade van beroepen trok de aandacht van de vele kleuters in de school. Als afsluiting werd een heuse beroepenbingo met de ouders gespeeld.

Natuurlijk konden de kinderen allerlei spulletjes bekijken en de politieauto en de ambulance stonden op het schoolplein. De komende periode staan alle activiteiten op de school in het kader van beroepen.

Foto Sprinkels