Schooltv

Spannende ontdekkingsreis bij beroepencollege Stad en Esch

De Open Dag op Stad en Esch Meppel was voor toekomstige leerlingen en ouders een ontdekkingsreis door de les- en vakmogelijkheden. De hal van het beroepencollege was groen ingericht met “bomen” in een groene ambiance. Een bos- en parkachtige omgeving symbolisch voor Ezinge.

Overigens was de Open Dag dit jaar vroeger dan voorgaande jaren. Dat om ouders en leerlingen de kans te geven zich uitgebreid te oriënteren en eventualiteiten in de winterperiode voor te zijn. Het was een bewuste keuze van de scholen.

Zeespiegelstijging en Milieu
Mooi intermezzo op deze Open Dag was het onthullen van een bijzonder kunstwerk gemaakt door oud-leerling Elke Koomans. Het plastiek dat ze maakte visualiseert de zeespiegelstijging over de afgelopen 120 jaar in periodes van 30 jaar.

Geïnteresseerde leerlingen en ouders verspreidden zich door de school. Ze konden zich uitgebreid oriënteren: van scheikunde, handwerk tot creatieve vakken. Ook een proefles behoorde tot de mogelijkheden..

Vrijeschool Leerroute
Directeur Stad en Esch Rieka Tuinstra vertelde ook over het Vrijeschool Leerroute traject dat Stad en Esch ontwikkelt samen met de Vrijeschool in Meppel. Geschikt voor alle leerlingen. Bij de Vrijeschool leerroute gaan leerlingen thematisch werken. Ze gaan op onderzoek uit en kiezen dan hun eigen pad op weg naar het diploma.

Tekst/ Foto RTV Meppel Eline Dik