Schooltv

SpaceBuzz op Kindcentrum Anne Frank in Meppel.

Vrijdag kwam de SpaceBuzz op Kindcentrum Anne Frank in Meppel. Samen met (een digitale) André Kuipers leerden de kinderen van groep 7, kinderen van KC de Akker en Kwadraat, hoe het is om als astronaut aan een missie te werken en ervaren ze hoe het voelt om de aarde te verlaten in een levensecht ruimteschip!

SpaceBuzz is een educatieprogramma voor kinderen in groep 7 en is gebaseerd op de missietraining van een astronaut. De kinderen worden als bemanning klassikaal voorbereid op hun ruimtereis en ontdekken gaandeweg over de ruimte, de aarde, de natuur en techniek. Wanneer deze training succesvol is afgerond, zijn ze klaar voor de reis. De SpaceBuzz is een ruim vijftien meter lang raketvoertuig, voorzien van de nieuwste 4D Virtual Reality (VR) technologie.

Aan boord reizen de kinderen met commandant André Kuipers naar de ruimte. Daar ervaren ze het overview effect door de ogen van een astronaut. Ze zien de aarde als een blauwe oase van leven in een zwart, onherbergzaam heelal. Van de lancering tot de spectaculaire landing voelt de missie met de SpaceBuzz levensecht. (Bron: spacebuzz.nl)

Cheryl Groen / foto KC Anne Frank