Regio

Snel en laagdrempelig ggz-advies aan hulpverleners Oekraïne

Organisaties en professionals in Drenthe die betrokken zijn bij de hulp en opvang aan Oekraïners en andere getroffenen kunnen met ingang van 21 maart snel en laagdrempelig terecht bij GGZ Drenthe voor raad en advies over omgaan met psychisch leed. We betuigen hiermee onze steun aan Oekraïne en willen zo een concrete bijdrage leveren aan het omgaan met de gevolgen van de oorlog.

GGZ Drenthe wil graag helpen de situatie voor getroffenen draaglijker te maken. Dat doen we in de vorm van advies aan professionals en organisaties die vragen hebben over hoe zij kunnen omgaan met (psychisch) leed als gevolg van de oorlog in Oekraïne. Of die willen weten wat zij het beste kunnen doen om mensen mentaal te steunen en hun veerkracht te versterken. Bijvoorbeeld leerkrachten en docenten, zorgpersoneel, medewerkers in een huisartsenpraktijk, bij de GGD of een gemeente, Vluchtelingenwerk, Rode Kruis of het Leger des Heils.

Onze triagemedewerker neemt verzoeken in behandeling. Vervolgens wordt binnen drie werkdagen teruggebeld door één van onze deskundigen. Voor voorlichting of training op locatie maken we aparte afspraken.
Meer informatie staat op https://ggzdrenthe.nl/consultatie-oekraine

Foto GGD