Nieuws

Small villa’s krijgen definitief een plek in Nieuwveense Landen

Op 13 mei ondertekenden wethouder Robin van Ulzen, directeur Ewald Spijker en Bastiaan Dijk namens Hesp Projectontwikkeling de overeenkomst voor de realisatie van 28 small villa’s in deelgebied Boshoven in de wijk Nieuwveense Landen. Het project draagt de naam “Mooi Boshoven”.

“Een small villa is een kleine, volwaardige, vrijstaande woning. Met de ontwikkeling van small villa’s beogen we nagenoeg energieneutrale woningen te bouwen. Ze zijn voor alle doelgroepen geschikt. Van één á twee persoonshuishoudens tot gezinnen met kinderen en van jong tot oud, met de mogelijkheid om beneden te slapen.”, verklaart Hesp. Het plan bestaat uit 4 boshofjes met 6 tot 9 small villa’s. Elk hofje is knus genoeg om goed en veel sociaal contact met elkaar te hebben, maar ook groot genoeg voor voldoende privacy. Daarnaast liggen de hofjes middenin het groen aan de rand van de wijk.

“In Nieuwveense Landen realiseren we een gevarieerd woningaanbod dat aansluit bij de behoefte uit de markt. ” De Small villa’s in het project Mooi Boshoven zien wij als een mooi concept voor de doorstroom van huiseigenaren die kleiner willen wonen, zonder in te leveren op comfort. Zo ontstaat er de nodige beweging op de woningmarkt en bouwen we verder aan deze prachtige wijk in Meppel.”, aldus wethouder Van Ulzen.
Als alles volgens plan verloopt, worden de eerste small villa’s eind 2025 opgeleverd. Dit jaar wordt de grond door de gemeente bouwrijp gemaakt. Vervolgens kan Hesp projectontwikkeling de verkoop opstarten en de plannen tot uitvoering brengen. Meer informatie staat op de website www.mooiboshoven.nl.

Gemeente Meppel/ foto MooiBoshoven_Zwanenburg