Nieuws

Sinterklaas komt naar Meppel op 13 november

Sinterklaas komt naar Meppel op 13 november! Vorig jaar mocht het feest niet doorgaan door het coronavirus. Dit jaar is er wel een feestelijke intocht van de goedheiligman. De intocht wordt wel iets anders.

De grootste eis van de gemeente, als vergunningverstrekker, is dat de intocht veilig moet zijn. Het mag geen besmettingsgevaar opleveren. Daarom kiest de organisatie voor een doorstroomevenement. Sint en Piet zullen niet te lang stilstaan op één plek.

“Er waren drie statistische momenten”, verklaart organisator Luck Heuckeroth. Het aanmeren, de toespraak van de burgemeester en het feest op het plein. Het aanmeren gaat nu veel sneller, de toespraak van Burgmeester Korteland wordt korter en het feest komt te vervallen.”

Dat betekent dat de Dikdakkers niet zullen optreden. Sint neemt ook wat minder pieten mee, zodat er sneller geschakeld kan worden. Sint geeft geen handjes en de roetveegpieten delen voorverpakte pepernoten uit. “We zijn blij dat het op deze manier toch kan. Het zou te gek voor woorden zijn als de kinderen van Meppel voor het tweede jaar op rij de Sint niet live konden zien”, aldus Heuckeroth.