Nieuws

Sinterklaas en gevolg trotseren regen manmoedig

Weer of geen weer Sinterklaas laat zich door een dagje regen niet weerhouden om aan zijn belofte naar Meppel te komen te voldoen. Klokslag 13.00 uur arriveerden de boten met hierop de Sint en zijn gevolg van veegpieten bij de Sluis. Na een glorieuze tocht door de grachten van Meppel stapte de Sint rond 13.30 uur van de boot in de Prinsengracht.

Daar stond een hele deputatie uit Meppel inclusief burgemeester Korteland onder de paraplu’s de goedheiligman op te wachten. Handen werden geschud en vriendelijke woorden uitgewisseld. Sinterklaas heeft bewondering dat zoveel mensen ondanks het slechte weer de moeite hadden genomen hem te begroeten en is blij weer in Meppel te zijn. Ook is hij blij dat de problemen met het grote boek en de pakjesboot zijn opgelost.

De tocht door de binnenstad van Meppel voelde als thuiskomen voor de Sint en Pieten. Jochem van Gelder stond de Sint met gevolg op het Kerkplein op te wachten waarna het grote Sintfeest kon beginnen. Oh ja de Sint ging na afloop samen met zijn Pieten snel wat droogs aantrekken omdat vanavond en de komende dagen al de schoenen weer moeten worden gevuld.

Meer foto’s de komende uren op www.rtvmeppel.nl in het fotoalbum

Cheryl Groen / foto Quido van Hien