Schooltv

Scholen vervroegen de open dagen i.v.m. Corona

Meerdere Drentse middelbare scholen halen hun open dag voor leerlingen uit het basisonderwijs enkele maanden naar voren. Zij willen hiermee een eventuele nieuwe lockdown door een uitbraak van het coronavirus voor zijn.

Onder meer in Meppel hebben de scholen hun open dag vervroegd. Terra, Stad & Esch, Dingstede en Greijdanus heten leerlingen uit groep 7 en 8 en hun ouders welkom op vrijdag 7 oktober. Ook op 27 januari gooien zij hun deuren open. “Normaal gesproken houden we de open dag alleen in januari, maar nu hebben we dat opgesplitst met het oog op corona”, legt Michiel de Boer van Terra Meppel uit.

De basisscholieren zetten dus maanden eerder hun eerste stappen in hun mogelijke nieuwe school. Met de keuze voor oktober denken de Meppeler onderwijsinstellingen zeker te weten dat corona geen roet in het eten gooit. De Boer: “Oktober is nog een veilige periode. Naarmate de winter dichterbij komt, wordt de kans op maatregelen groter.”

Overigens passen lang niet alle partijen in het onderwijs hun planning aan. Zo kan Hogeschool NHL Stenden, met locaties in Assen, Emmen en Meppel, goed leven met het alternatief: alles online. Ook het Drenthe College (Assen, Emmen en Meppel) doet niets anders in vergelijking met de jaren voor corona. Zij heeft al gedurende het schooljaar al meerdere gelegenheden waarop studenten langs kunnen komen.

Foto Dingstede