Nieuws

Sandra Wolvekamp vertrekt als fractievoorzitter CDA

Sandra Wolvekamp vertrekt als fractievoorzitter van het CDA in Meppel. Zij maakt de huidige periode af, maar keert na de gemeenteraadsverkiezingen in maart volgend jaar niet terug.

Dan neemt zij afscheid na een periode van 12 jaar in de gemeenteraad van Meppel. “Binnen het CDA hebben we de regel dat we drie periodes achtereen op een functie mogen zitten”, licht Wolvekamp toe. “Dat is om de menselijke doorstroming te bevorderen. Het is een verplicht vertrek, maar ik sta erachter.”

Over haar opvolging is nog niets bekend. “We hebben veel nieuwe aanwas binnen de partij, dus dat komt wel goed”, vervolgt Wolvekamp. “Ze voeren nu gesprekken over mijn opvolger en binnenkort komt voordracht voor de leden.”

“Natuurlijk ga ik het missen”, vervolgt ze. “Daarom voelt het dubbel, maar de verfrissing is goed voor de partij. Mensen horen geen dertig jaar in de gemeenteraad te zitten. Daarnaast heb ik een gezin met kinderen zij kijken ook wel uit naar de periode waarin mama iets minder avonden aan het vergaderen is.”

Hoogtepunt

Gevraagd naar een hoogtepunt in twaalf jaar gemeenteraad noemt Wolvekamp de samenwerking binnen de raad. “Enkele jaren terug leek het erop dat er een AZC kwam in Meppel. Dat leefde enorm onder de mensen. Daarin zijn we als gemeenteraad echt samen opgetrokken. Daar kijk ik positief op terug. Daarnaast ben ik betrokken geweest bij de benoeming van de burgemeester. Dat traject was erg bijzonder.”