Nieuws

Samenwerking Vriend-Bralten ten einde

Jeroen Vriend zelfstandig verder met twee zaken
Een naamswijziging in de Hoofdstraat in Meppel. De winkel Vriend-Bralten Sport heet voortaan Vriend Sport. Jan Bralten is uitgetreden als compagnon en Jeroen Vriend gaat zelfstandig verder met de zaak.

Het tweetal werkte sinds vorig jaar samen. Toen werden de concurrerende sportzaken samengevoegd. Toch zorgde het voor wat verwarring bij de klanten, zegt Vriend. “Mensen lopen toch vaak bij Vriend-Bralten naar binnen op zoek naar de wintersportafdeling. Die naam werkt verwarrend. De wintersportafdeling van Bralten was vroeger bereikbaar vanuit het pand aan de Hoofdstraat. Dat is al een jaar niet meer zo, maar door de naam krijgen mensen toch dat idee.”

Bralten stapt nu uit de samenwerking om zich volledig te richten op de wintersportzaak Bralten, met de ingang aan de kant van het Slotplantsoen. Daar richt hij zich op de verkoop wintersport- en wandelproducten.

Vriend is nu 100% eigenaar van de twee zaken in de Hoofdstraat. Op nummer 14 heeft hij zijn Vriend Fashion met sneakers en kleding. Op nummer 31 richt hij zich op sportartikelen zoals voetbalschoenen en tennisrackets. “Het blijven dus drie winkels. Eigenlijk verandert alleen de naam”, besluit Vriend.

Foto Bastian vd Belt