Nieuws

Samen Beter bij IDO-punt in Spectrum Medisch centrum

Spectrum Medisch Centrum en de bibliotheek slaan de handen ineen met digitale hulp. Vanaf 6 september komt elke dinsdag tussen 15.00 en 17.00 uur het IDO-punt (informatiepunt digitale overheid) van de Bibliotheek Meppel naar het Spectrum Medisch Centrum. Dit om hulp te bieden aan patiënten die ondersteuning kunnen gebruiken bij het inloggen in het patiëntendossier. Daarnaast kunnen patiënten er met andere vragen over de digitale overheid terecht. Wanneer de hulpvraag te complex is, verwijst de bibliotheekmedewerker door naar andere organisaties.

Want inloggen in het patiëntendossier is voor de één een fluitje van een cent. Maar voor een ander lijkt het een onmogelijke opgave, merkten ze bij het Spectrum Medisch Centrum aan de Schoolstraat 4 in Meppel.
Daarom zochten ze een manier om patiënten die niet digitaal vaardig zijn, zo goed mogelijk te ondersteunen. Die hulp werd gevonden bij de bibliotheek Meppel, die niet alleen gratis digitale vaardigheid cursussen aanbiedt, maar ook hulp biedt aan mensen die moeite hebben met het regelen van digitale(overheids-)zaken met bijvoorbeeld de belastingdienst, het UWV, de SVB, het CAK of DUO. Dit doen ze in het Informatiepunt Digitale Overheid, kortweg IDO genoemd.

Verhinderd op dinsdagen of geen patiënt bij Spectrum Medisch centrum? Iedereen is altijd welkom in de bibliotheek om het informatiepunt digitale overheid (IDO) te bezoeken. Ook zonder lidmaatschap. Het informatiepunt is tijdens de reguliere openingstijden van de bibliotheek geopend.

Foto Hans Wolff