Ruim 80 mozaïekborden tijdens Mozaïekroute XXL

De mozaïekroute XXL vindt plaats op zondag 12 september van 11.00 tot 17.00 uur. Deelnemen aan de Mozaïekroute XXL is gratis en de route kan overal gestart en beëindigd worden. Meer info www.corsofrederiksoord.nl. Scholen, straten, verzorgingshuizen, bouwgroepen en mozaïekgroepen; het enthousiasme in Frederiksoord en omliggende dorpen om mee te doen aan de Mozaïekroute XXL van Corso Frederiksoord is overweldigend. Er staan meer dan 80 kleurrijke borden langs de route die fietsend of wandelend te volgen is. De tien bouwgroepen beloven ook met indrukwekkende creaties te komen.

‘Corso Frederiksoord leeft! Geweldig om te zien dat er zoveel animo is om mee te doen aan de Mozaïekroute XXL,’ aldus een enthousiaste Joost Ottink, voorzitter van Corso Frederiksoord. Ook de mozaïekcommissie is blij met alle aanmeldingen. ‘We hebben dit jaar geen thema dus iedereen is vrij om met een eigen onderwerp te komen.

Speciaal voor woon/zorggroepen en andere oudereninitiatieven is er op zaterdag 11 september een arrangement. Zij kunnen de route bekijken met zelfgeregeld vervoer en na afloop of voorafgaand in de A&O kas in ‘de Tuinen’ in Frederiksoord genieten van een kopje thee/koffie met taart, verzorgd door corsovrijwilligers.

Muziek en entertainment
Onderweg zijn er op verschillende plekken leuke speel-, doe- en luisteractiviteiten voor jong en oud. De muziekvereniging VCE Westerveld zorgt voor muzikale gezelligheid op verschillende plekken langs de route evenals De Woudklank uit Noordwolde.

Deelnemers kunnen onderweg letters verzamelen die aan het einde van de fietstocht een slagzin vormen. Voor de kinderen is er een speciale puzzelfietsroute, zij kunnen onderweg woorden verzamelen en hier dan een slagzin uit vormen. Op de routekaart staan de locaties (melkbussen) aangegeven waar je de puzzel kunt inleveren.

Deelname aan de Mozaïekroute XXL is gratis. Download de routekaart van de website www.corsofrederiksoord.nl of haal ‘m op bij een van de locaties langs de route.

Foto Corso Frederiksoord