Sport

Rugbydames verliezen in Maastricht

De dames van rugbyclub the Black Panthers speelden zondag hun wedstrijd in Maastricht. Tegen de Marbeez, het combinatieteam van Maastricht en Aachen, werd het 43-26.

Na de gewonnen thuiswedstrijd in Meppel reisden de Black Sneeks, de combinatie van The Black Panthers en de Sneeks, vol goede moed naar Maastricht. Helaas werd het een lastige middag voor het Drents/Friese team. De Duits/Limburgse combinatie beschikte over een sterke lijn met zeer snelle en beweeglijke wingers. De Black Sneeks hadden het daar verdedigend erg lastig mee.

Binnen 10 minuten scoorden de Marbeez al de eerste try en conversie, 10 minuten later gevolgd door de volgende 7 punten. Na een half uur spelen scoorde Anne van der Aa van de Sneeks een try namens de Black Sneeks. Maureen Cnossen benutte de conversie. Maar voor de rust wisten de Marbeez nog 2 keer te scoren. Op slag van rust scoorde Van der Aa haar tweede try en kwam de ruststand op 26-12.

In de tweede helft ontspon zich een fascinerend gevecht tussen de voorwaartsen. Het spel golfde op en neer, maar geen van beide teams kreeg kans om te scoren. De Marbeez wisten door goed druk te zetten de bal vaak te over te nemen, maar de Black Sneeks veroverden de bal ook steeds weer terug. Om elke meter terreinwinst werd gestreden, waarbij de scrummers bleven inlopen op de verdediging van de tegenstander. De ploeg uit het Noorden probeerde daarna de bal via de lijn te spelen, maar de thuisploeg verdedigde dat prima. Na bijna een half uur in de tweede helft lukte het de Marbeez wel om op die manier te scoren.

Een paar minuten later maakte Lieke Huls namens the Black Panthers haar eerste try. Toch liepen de Marbeez door 2 try’s nog verder uit. Een prachtige try van Myrthe Lanting, die met een mooie dummy pass haar verdediger op het verkeerde been zette, kon dat niet meer veranderen. Ook de prima conversies van Cnossen leverden niet genoeg punten op.

De Black Sneeks bleven tot het einde van de wedstrijd van alles proberen, maar een overwinning zat er deze keer niet in.

Tekst/foto Erik Graafland the Black Panthers: Na afloop poseren thuisploeg en bezoekers traditiegetrouw samen voor een groepsfoto.