Sport

Rugbyclub the Black Panthers wint ruim van Spakenburg

Rugbyclub The Black Panthers speelde zaterdag de wedstrijd tegen de dames van Rugbyclub Spakenburg. In Spakenburg werd het 5-62 voor combinatieteam The Black Sneeks.

De rugbydames uit Meppel en Sneek begonnen goed aan de wedstrijd. Al na 2 minuten was er een geweldige rush vanaf eigen helft van Tina Monsma, die prima doorliep en de verdedigers het nakijken gaf. Vlak voor de trylijn werd ze toch gestopt, maar door prima support kon Myrthe Lanting de eerste try scoren. Maureen Cnossen benutte de conversie. Vijf minuten later liep Romy van Dijk na een lange aanval goed mee en maakte er 12-0 van.

Spakenburg deed er daarna bijna 10 minuten over om iets terug te doen: 5-12. Daarna verdedigden de Meppeler dames prima en bleven aanvallen. Na een prima offload van Jean Kampstra slalomde Eunice de Ruiter door de verdediging heen en scoorde. Tien minuten later pakte Jean Kampstra de bal prima op vanuit de scrum. Daaruit ontstond een penalty voor The Black Sneeks, die Maureen Cnossen over de lijn drukte. Spakenburg probeerde het nog een paar keer met een kick, maar Nicole Lanting werkte alle ballen weg. Vlak voor rust kwam na een lange aanval over de lijn een offload van Tina Monsma terecht bij Anne van der Aa die deze kans prima benutte.

Na de rust gingen the Black Panthers (aangevuld met één Sneek) door waar ze voor de rust mee begonnen waren. Begin tweede helft kreeg Maureen Cnossen de bal prima vanuit de ruck. Ze ging op snelheid om de verdediging heen en scoorde. Daarna golfde het spel 10 minuten op en neer tot Maureen Cnossen met een geweldige tackle de bal terug veroverde van Spakenburg. De bal kwam terecht bij Tina Monsma die scoorde. Korte tijd later kwam de bal opnieuw bij de prima spelende winger Tina Monsma, die het keurig afmaakte. Een paar minuten later kregen the Black Panthers een penalty. De voorwaartsen liepen in waarna Anne van der Aa de bal kreeg en via een loopje met Gwen Barth knap door de verdediging liep en scoorde. Vlak voor het eindsignaal scoorde Tina Monsma haar derde try, dit keer uit een mooie aanval over de lijn. Met de 6 benutte conversies van Maureen Cnossen kwam de eindstand op 5-62. The Black Panthers staan daarmee voorlopig op de gedeelde eerste plaats in de competitie.