Sport

Rugby basics bij the Black Panthers in Meppel

Rugbyclub the Black Panthers in Meppel houdt woensdag 2 februari haar tweede open training. Vrouwen die kennis willen maken met de rugbysport leren die avond de basisregels van rugby, zoals passen en vangen van de bal en tackelen. De training begint om 19.30 uur. Ge├»nteresseerden kunnen zich aanmelden via de social media of de website van de club.

The Black Panthers, opgericht in september 2021, hield op 29 september 2021 al een goedbezochte kennismakingstraining. 14 vrouwen trainden die avond mee, waarvan een flink aantal lid geworden is van de club. Helaas gooide corona een poosje roet in het eten. Na een maand geen training heeft de club begin januari de trainingen weer hervat.

Dames die er 2 februari niet bij kunnen zijn, zijn natuurlijk op een ander moment ook van harte welkom om te trainen. The Black Panthers trainen elke maandag- en woensdagavond om 19.30 uur op het terrein van MSC in Meppel. Vrouwen die rugby willen leren mogen een maand gratis meetrainen. Rugby is een echte teamsport. Ben je snel en beweeglijk, klein maar behendig of juist sterk en zwaar? In een rugbyteam is echt plek voor iedereen!

Elke zaterdagochtend zijn er verder rugbytrainingen voor kinderen van 5 tot 9 jaar. Ouders van kinderen die rugby willen leren kunnen zich ook melden bij de club.

Foto Erik Graafland