Nieuws

Rouwcafé over Rouw & Eten

Op woensdag 10 april wordt er wederom een Rouwcafé georganiseerd in Stadscafé Oasis. Het Rouwcafé is een initiatief van Annerie Kremer Uitvaartzorg en is er voor iedereen die met rouw te maken heeft, kort of lang geleden. In een informele setting ontmoet je mensen met wie je ervaringen kunt delen en zijn er interessante sprekers over diverse onderwerpen.

Het thema van dit Rouwcafé is Rouw & Eten. Iedereen gaat anders om met rouw. De één verliest compleet de eetlust, de andere vindt juist troost in eten. Feit is wel dat je bepaalde voedingsstoffen nodig hebt om goed te kunnen functioneren. Het is dus wel belangrijk dat je goed en gevarieerd blijft eten. Maar hoe doe je dat als je in de rouw zit. Als je hoofd er totaal niet naar staat om überhaupt eten klaar te maken. Als je ineens iedere avond alleen aan tafel zit. Diëtiste Petra Altenburg van Diëtistenpraktijk Meppel vertelt wat rouw met je eetlust doet en geeft tips om toch goed voor jezelf te blijven zorgen. Ook is het mogelijk om Petra vragen te stellen over dit onderwerp.

U bent van harte welkom in het Rouwcafé bij Stadscafé Oasis, Kerkplein 15 in Meppel. Vanaf 19.30 uur kunt u binnenlopen en om 20.00 uur begint de bijeenkomst. De toegang is gratis en aanmelden is niet noodzakelijk, maar mag via info@kremeruitvaartzorg.nl

Tekst Kremer Uitvaartzorg, foto aangeleverd