Reeënexcursie op de fiets

Maak samen met de gids van Staatsbosbeheer een prachtige tocht op de fiets. De tocht start bij Buitencentrum Drents-Friese Wold. Tijdens de fietstocht ontdekt u de grote variatie van Nationaal Park Drents-Friese Wold en gaat u samen met de gids proberen om reeën te spotten. De ree is van oorsprong een dagdier. Vanwege vele verstoringen door de mens is de ree vooral actief vlak na zonsopkomst of in de avondschemer. De ree is een “knabbelaar” die van alles eet: bramen, bessen, kruiden, jonge blaadjes, grassen, bladeren en diverse landbouwgewassen.

Dit is allemaal goed te vinden in het Drents-Friese Wold en daarom komen er ook veel reeën voor in dit gebied. Tijdens de fietstocht gaan we op pad om reeën te spotten.Datum: dinsdag 23 & 30 juli, 6, 13 & 20 augustus. Tijd: 19.00 – 21.30 uur. Locatie: Buitencentrum Drents-Friese Wold. Kosten: € 8,- per persoon (€ 5,00 kinderen tot 12 jaar)
Tip: trek donkere kleding aan en neem een verrekijker mee. Aanmelden noodzakelijk: www.staatsbosbeheer.nl/DrentsFrieseWold

Foto www.staatsbosbeheer.nl/DrentsFrieseWold ’s avonds zoeken naar reeën in Nationaal Park Drents-Friese Wold