Cultuur

Rederijkerskamer UDI uit Ruinerwold speelt: “de bittere pil”

De spelers van Rederijkerskamer UDI uit Ruinerwold staan weer in de startblokken voor U om het doldwaze blijspel DE BITTERE PIL op de planken te brengen. De leden zijn druk bezig met de laatste voorbereidingen te treffen voor de uitvoeringen op zaterdag 2 en 9 maart a.s. aanvang 20.00 uur, de middagvoorstelling zal plaatsvinden op 2 maart a.s. aanvang 14.00 uur. Dit alles wordt op de planken gebracht bij MFC Sportcafé Buddingehof te Ruinerwold. Alle toneelliefhebbers zijn van harte welkom, kaartjes zijn online te bestellen. Informatie https://www.facebook.com/UDIRuinerwold

Al weken wordt er iedere maandag- en donderdagavond gerepeteerd, om het blijspel DE BITTERE PIL in te studeren, het blijspel is geschreven door Antoon Hol. De regie is in handen van Johan van Dijk en Aly Schoenmaker is souffleur. 

In het doldwaze blijspel draait het allemaal om de huisartsenpraktijk van Edward Bovenhaar, die noodgedwongen zijn wonderbaarlijke patiënten in de woonkeuken moet ontvangen. Om aan zijn geldzorgen te ontsnappen bedenkt Edward samen met apotheker Bruis de meest snode plannen om aan geld te komen: sjoemelen met pillen en het brouwen van een liefdesdrankje zijn daar een paar voorbeelden van. Maar niets gaat zoals het moet en niets is wat het lijkt, daar zorgen zijn patiënten, zijn bemoeizuchtige huishoudster en zijn wereldvreemde Tante Ans uit verre Australië wel voor. 

Kaarten voor de avondvoorstelling kosten € 5,- voor leden en € 7,50 voor niet leden. De kaartverkoop geldt niet voor de middagvoorstelling deze kaarten zijn aan de kassa te verkrijgen. Tijdens de verloting zijn er weer leuke prijzen te winnen. Muziek en verlichting wordt verzorgd door Bart Kiers. 

Tekst/foto Lita van den Berg UDI